Sint Petersburg
Na alle maanden van voorbereiden, spullen kopen, gedag zeggen etc. was het gisteren dan eindelijk zover. Ik pakte het vliegtuig naar het beginpunt van mijn wereldreis Sint Petersburg. Bij de tussenstop in Wenen hebben we een vorstelijke behandeling gekregen omdat ons vliegtuig te laat was en we anders de overstap zou missen. Ach eind goed al goed. Aangekomen heb ik de bus en vervolgens de metro gepakt om opgepikt te worden bij het metro station dicht bij huis. De metro is hier heel apart je wordt eerst 300 meter onder de grond geleid met een roltrap (immens) nadat je aan de balie een muntje heb gekocht van 22 roebel (50 cent) en in een apparaat hebt gestopt zodat het poortje opgaat. Het grappige van de metro is dat je iedereen daar ziet ontspannen, de sjaals en mutsen gaan af, de jas open en iedereen kletst. In tegenstelling tot buiten waar het tussen de -20 en -30 schommelt en iedereen zo snel mogelijk een plek probeert te zoeken waar die naar binnen kan.
Het hostel is goed te doen en mijn kamergenoot een rus van 23 is een van de weinigen die engels spreekt het zij erg gebroken. hij zit dan ook continu met zijn telefoon zijn woorden te vertellen via google russian translator (ja wist ook niet dat dat bestond). Werd nog uitgenodigd om naar een soort van band concert strijd te gaan. Dus daar gingen we om 8 uur richting de metro met -30 buiten (brrr) maar heb mn thermokleding nog niet gebruikt ;)
Eenmaal aangekomen bleek het om een metal rock wedstrijd te gaan. Heel veel herrie dus maar wel leuk om de russische jeugd een beetje te leren kennen. Gelukkig heb ik nog niet de ervaring dat het van die norse mensen zijn die nooit lachen valt me echt mee, juist heel vriendelijk en open. JAJA ik pas op, vertrouw niemand etc. etc. ben niet achterlijk.
Afijn van daaruit naar het hostel en rond een uur of een volgens mij naar bed gegaan. Werd vandaag pas om 2 uur wakker! Mijn rust gepakt want dat had ik wel nodig na de afgelopen dagen. Vervolgens ontbeten en naar buiten gegaan. Heb een route gelopen van de museau die ik wil bezoeken, boodschapjes gedaan en nu zit ik in het hostel mijn kamergenoot is aan het koken hij zou iets tradioneels russisch maken Dranike, soort van aardappelkoekjes.
Vandaag vroeg naar bed :) want morgen is het de hele dag museum dag met als eerste de Hermitage! Tot zover, tot de volgende keer
Hoi Aziz,
Pfffft heb je dat AL allemaal meegemaakt. Wat spannend!!! Wij blijven je site en jouw reis NATUURLIJK via de zijlijn volgen.
Wat een durf, moed en lef heb jij!!!!
Blij te horen dat je goed en wel bent aangekomen.
Heel veel liefs,
Vet! goed om te horen dat je het nr je zin hebt!
-25????? kben benieuwd hoe koud dat toetsenbord was! haha en wij mr klagen..
het gaat je goed!
groetjes!
ahmed
Aziz, een voorbeeld ben je voor me zoals ik je al denk ik een aantal keren heb verteld...Fenomenaal, echt. Je hebt me tot op het bot geraakt en geinspireerd met je reis vriend. Jammer dat ik er op die avond niet bij kon zijn, ik was aan het snowboarden...trouwens, als je die kans ziet...ga lekker snowboarden.
Ik zal niet vaak reageren, maar zal je wel blijven volgen op je blog...
Hou je taai, take care en 1 tip: GENIET!
gr,
Abdenasser
Hey aziz,
Haha,, gelukkig gaat alles goed daar! En is t nou zoals je verwacht had? Je zal vast heel erg blij zijn met je -25.
Heel erg veel plezier, mooie momenten en dat je er heel erg van mag genieten, maar dat zal je vast wel doen :)
Groetjes, sabrina
Aziz, Held....waar ben je nu weer in verzeild geraakt. Leuk om dit te kunnen volgen.
Aziz,
Wat goed van je man, echt motiverend. Ik zal je website in de gaten houden, ben benieuwd hoe je reis verloopt. Succes man, heel veel plezier en voorzichtig ouwe.
Ik kijk uit naar je foto's.
(Kleine Tip: Van elke plaats die je bezoekt met minimaal 1 lekkere chick op de foto. Ja sorry, ik zou ik niet zijn, als ik dat niet zou voorstellen....;))
hee Aziz,
Echt leuk man dat je nu echt bent begonnen, je weet als het aan mij lag dan was ik zo mee gegaan, maar helaas mag ik niet van de baas !!... ik zat vol bewondering en spanning je verhaal te lezen alsof ik bij je ben. Jaloers ben ik zeker, nou heeeeel veeeelll plezier en hou ons op de hoogte met wat mooie foto's erbij...
spreek je gauw weer
veel groetjes
jousif
Fawaka mi brada?
Je bent aan je lange trip begonnen. Netjes hoor! Blijf ons op de hoogte houden. En natuurlijk willen we ook foto's. Kijk trouwens als je daar ook iets als Blackstone kan vinden haha!
Pas op jezelf!
Ciao
Shercinio
Ah Shit ben nog niet helemaal wakker! Moest in het vorige bericht natuurlijk mijn naam boven :-)
Bij deze dan.
zie je wel ik kan je site wel vinden.dus niet zo dom als ik dacht.heel veel plezier daar en neem alles goed in je op.zal elke dag kijken of je iets hebt geschreven.doe voorzichtig kus
Aziz, top blog!
ik houd em goed bij!
groeten,
yeelai
Geniet van je 1ste weekend van je wereldreis!!!!
Liefs van ons drietjes.
Nou zo te zien heb je het al erg vlug naar je zin daar. Leuk om te lezen! Was het eten te doen? Ach, zeg maar niets, ik zit nu al zo vol met vragen dat het je uren zou kosten zete beantwoorden. Goed bezig jongen.
Ohja, kheb al 18 uur FFXII er op zitten :p
Ben benieuwd naar je volgende verhaal!
Mzzl
O, mensdom! Wij hebben u uit man en vrouw geschapen en Wij hebben u tot volkeren en stammen gemaakt, opdat gij elkander moogt kennen. Voorzeker, de godvruchtigste onder u is de eerwaardigste bij Allah. Voorwaar, Allah is Alwetend, Alkennend.
Soera: 49 (Al-Hodjoraat)
aya 13
Pas op voor de Russische maffia
@chaled
Lieve Aziz,
Ben trots op je!! Je hebt in korte tijd geweldige dingen meegemaakt. Ik volg je op de voet en ben benieuwd naar het volgend avontuur. Love you and miss you..
XXX Farida
lieve aziz,
je hebt zo korte tijd zo leuke dingen gedaan.
ik bezoek je weblog heel vaak,
en ik ben benieuwd naar je volgende avondtuur is.
we missen je heel erg .
groetjes khadija
Lieve Aziz,
ik ben trots op je. Je doet wat ik graag wilde, maar had geen moed er voor. Zorg goed voor jezelf. Was blij om je foto's te zien.
Geniet van alles wat je ziet. Veel plezier.
Groetjes en kusjes van je
tweede moeder.