Azizopreis.reismee.nl

Nepal - Chitwan National Park en Pokhara

Ben op de 20e vertrokken vanuit Kathmandu naar richting Chitwan. We kregen zoveel aanbiedingen om onze oren geslingerd in Thamel die ons allemaal niet bevielen qua prijs dat we besloten om er zelf maar naar toe te gaan zonder iets van te voren te boeken. Met de gedachte dat als we het daar ter plekke zelf boeken en het veel goedkoper is, wat ook waar bleek te zijn. De reis begon met een busreis in een zeer aangename bus die van de terugreis
was nog erger dan die waar ik over vertelde toen ik bij de grens was (maar dat moet ik maar snel vergeten). Na een uur of 5 zijn we aangekomen bij Sauraha.

Sauraha is een dorpje aan de rand van de jungle/national park. Het is een heel toeristisch dorpje dat heel natuurlijk aandoet. Het is (nog) niet verloederd door de accomodaties die bij het massa toerisme horen maar is lekker basic. Hoop dat het ook zo blijft want dat is denk ik de charme ervan. Nadat we de bus uitstapten kwam er een horde wilde nepalezen op ons af die ons allemaal naar het beste hotel uit het dorp wilden brengen. Uiteindelijk zijn we een jeep ingestapt en gebracht naar een ho(s)tel die mij niet zo beviel omdat deze te ver verwijderd was van de rivier. Ik wilde een hotel langs de rivierkant zodat ik in de ochtend het olifanten badderen kon zien iets waar ik later meer over zal vertellen. En de zonsop en ondergang en nog veel meer. Het is gewoon veel leuker langs de rand van de rivier want daar gebeurt alles en het hotel is uit dezelfde prijsklasse. Overal de oren van de mensen hun hoofd lullen en je krijgt het vaak nog met een goede korting ook nog!!!

Dus daar zaten we dan aan ons super de luxe hotel (dit keer echt) langs de rivier met het beste uitzicht ever! De eerste dag niet zoveel gedaan, eerst maar eens acclimatiseren (44c) en wat prijzen vergelijken voor wat dagtripjes her en der. Uiteindelijk voor een spotprijs (niets boeken in Kathmandu) wat tripjes geboekt. Wat gaan eten (heerlijk vis sizler vers uit de rivier!) en daarna naar bed, met luxe vin die je de hele nacht van koelte verschaft en de muggen weghoudt (hier is gelukkig geen malaria) mits de stroom niet uitvalt. Ja dat heb ik nog niet verteld, even een kort uitstapje. Hier in Nepal hebben ze het briljante idee (NOT) om overdag gewoon de stroom uit te zetten. Gewoon het hele land zonder stroom, omdat er stroom te kort is. Dus iedereen slaapt hier op tijd hahaha. De stroom gaat op willekeurige tijden weer aan, meestal snachts zodat niemand er wat aan heeft omdat iedereen natuurlijk slaapt. In de hoofdstad heb je geen stoplichten maar mannetjes staan op elke hoek omdat er geen stroom is. En de bars, restaurants, winkeltjes e.d. hebben allemaal van die gigantische generators die op benzine of diesel lopen. Dat verklaart ook de reden waarom die prijzen hier zo hoog zijn (.60 voor diesel en .80 voor benzine in euro's) voor Aziatische begrippen. Heel apart maar heel het land heeft ermee leren leven en het is kenmerkend voor de Nepalezen en geeft maar weer blijk hoe relax en easy-going het hier is.

Oja, terug naar het verhaal. De volgende ochtend vroeg opgestaan want er stond een jungle safari te voet op de planning. We zijn eerst met een kano de rivier opgegaan waar we een kaaiman op de kant van de rivier zagen liggen. Na 45 min in de kano en een zere achterwerk meerden we aan om de jungle te gaan verkennen. We dachten eerst dat het een veredelde wandeltocht zou worden totdat we 15 min later oog in oog stonden met een neushoorn. Dat was ook cool al vond niet iedereen hetzelfde :) Na wat foto's te hebben genomen van de neushoorn vanuit een boom was het tijd om nog verder de jungle in te gaan. De neushoorn was ook veel groter dan ik verwachtte ik dacht dat het kleintjes waren maar ze zijn echt GIGANTISCH. We kregen ook nog instructie dat, mocht die aanvallen, we zigzaggend moesten wegrennen en vervolgens in een boom moesten klimmen. Geen veredelde wandeltocht dus. Na een halfuur lopen kwamen we namelijk een gigantische krokodil tegen. Deze lag te zonnen op de waterkant van een drassig riviertje zodat we hem (of haar) van een afstandje nauwgezet konden bestuderen. ZO GROOT!!! Later kwamen we nog wat krokodillen tegen maar die waren lang niet zo groot als de eerste. Na een flink stuk te hebben gewandeld op zoek naar de zeldzame tijger, ja die hebben ze hier ook, stak in ene een hele groep herten de weg over waar wij aan het lopen waren. Tien minuten later stak een gigantische neushoorn de weg achter ons over op een plek waar we 10 sec. geleden stonden. Kan de gids nu nog horen (SSSTTT i hear something, ANIMAL RUN!!!) Hahahahahaha.... Totaal dus geen veredelde boswandeling. Ook nog genoeg insecten gezien maar die zijn niet noemenswaardig. De jeep safari zou nog veel meer in petto hebben...

Na de enerverende jungle safari zijn we terug gekeerd naar onze kamer en gaan lunchen met adreline nog in mijn lijf. Ik dacht in eerste instantie m.b.t. tot de jungle safari per jeep dat het een veredeld tochtje zou zijn door de jungle met her en der wat dieren die meer tam dan wild zijn maar niets is minder waar. We staken de rivier over per kano om vervolgens aan de overkant in een jeep te stappen (een Mahindra Bolero). De jeep raaste door de jungle over onverharde wegen ee echte 4x4 ervaring dus. Onze gids keek ondertussen links en rechts of er ergens wat wild te spotten was. En ik was de linker kant goed in de gaten aan het houden daar ik voorin zat om wellicht de zeldzame tijger te spotten. Onze eerste confrontatie met wild, was met een neushoorn die rustig maar behoedzaam gras zat te grazen zo een 10 meter
van ons vandaan zat. Nou zo een toch duurt 4 uur dus ik zal jullie niet vervelen met elke bocht die deze tocht wel o,zo speciaal een gedenkenswaardig heeft gemaakt. Heel veel wild gezien waaronder nog meer neushoorns, beren, zwijnen, heel veel herten en kennelijk een bizon maar helaas geen tijger. Ook nog een adelaar gezien die voor onze neus een parelhoen zo uit de lucht greep die door de jeep was geschrokken en opvloog. Dat was echt zo een moment die je alleen op National Geographic ziet super cool!! (en ja ik was te laat met mijn camera het gebeurde echt in een oogwenk). Midden in de jungle hebben ze ook een fok centrum voor kaaimannen waar ik deze giganten in hun kleinste en grootste vorm van heel dichtbij heb kunnen bewonderen. Daarna zijn we doorgereden en omdat we dit als eerste deden konden we nog even stoppen bij een militie post midden in de jungle waar ik nog heb kunnen spelen met een superklein olifantje van een jaar, zo lief zoooo super superlief.

De volgende dag waren we nog niet bijgekomen van alle ervaringen maar moesten weer vroeg uit de veren voor 'weer' een jungle safari maar dit keer op een olifant. Dit was zo apart, om op een 4 meter grote mannetjes olifant de jungle in te gaan. Het mooie van een olifant is dat deze door de andere dieren als natuurlijk wordt gezien waardoor deze niet wegrennen. Zo hebben we heel wat dieren zoals zwijnen en herten van heel dichtbij kunnen zien. Het mooiste moment was toch toen we twee neushoorns in de modder zagen liggen en ons alleen maar aanstaarden. En er vervolgens een derde voor onze neus ook het modderbad in liep na, vermoedelijk, zijn moeder en vader te hebben gegroet. Experience of a lifetime! In de middag nog gezwommen in de rivier wat gezien de warmte super lekker was.

De dag erna wederom vroeg opgestaan en gekeken naar het badderen van de olifanten. Vervolgens was er een jongen die me riep, zijn steen inruilde voor mijn camera en mij de
olifant liet schrobben terwijl hij aan het kloten was met mijn camera. Weer zo een supervette ervaring de een na de ander. Na de olifant helemaal schoongeschrobd te hebben duurde wel ff mocht ik erop zitten en gaf het jongetje orders aan de olifant. De orders varieerden van spuit de domme toerist nat met je slurf tot en met schud de toerist van je rug af door heel snel met je hoofd heen weer te schudden, zo leuk!!

De dag erna (kreeg geen genoeg van Chitwan) een motor gehuurd. Dacht eerst een crosser te krijgen maar bleek een Yamaha Enticer. Ook met een cruiser kan je crossen heb ik mogen ondervinden :) We zijn naar een 20.000 Lake gereden (letterlijk naar gereden maar nooit bereikt) omdat Rick zijn portomonee was kwijt geraakt tijdens het crossen zijn we deze gaan zoeken. Vervolgens is hij verder gaan zoeken en ben ik er zelf op uit gegaan. Ik ben naar een olifanten fokkerij gegaan waar ik nog meer van die kleine olifantjes heb gezien soo cute. Waarvan er twee een tweeling was van 16 maanden.

Dat was Chitwan zo een beetje, hahaha, maar helaas geen tijger gezien :( Twee dagen later ben ik vertrokken richting Pokhara waar ik nu zit.

Pokhara zit aan een gigantisch meer de 2na grootste van heel Nepal. We hebben hier een bootje gehuurd en zijn het meer opgegaan. Dat was weer wat anders en heel leuk.

Maar niet zo leuk als mijn nieuwe hobby!!!!! De beste adreline kick ever!!! Ben gaan parasailen!!! We zijn eerst een hele hoge berg opgereden en toen heeft mijn gids zijn parachute uitgestald mij (en zichzelf) vast gegespt and away we go...... We zaten binnen een seconde in de lucht met alle vrijheid, als een vogel. We zijn tot een hoogte gekomen van 2600 meter en heb heel Pokhara als een miniscuul lappendeken onder me mogen aanschouwen. Ook nog wat egyptische gieren naast ons zien vliegen, zo speciaal... Mijn gids heeft ook nog heel wat stunts uitgehaald terwijl we daar zo hingen in de lucht wat Amazing was!! En dat was het allemaal zo een beetje.

De 5e vlieg ik vanuit Kathmandu naar Bangkok en denk dat ik rond de 1e vanuit hier richting Kathmandu vertrek. Snappen jullie nou waarom Nepal zo amazing is. Een land waarvan ik in eerste instantie niet eens naar toe wilde gaan. Waar ik per ongeluk ben beland. Maar waar ik graag zo willen blijven. En die ik iedereen adviseer. Nepal welcomes you with open arms!!!

Verder gaat het met mij zoals je wellicht wel kan uitmaken uit de verhalen uitstekend. Vermaak me prima, eet drie keer per dag warm en heerlijk!!, ben lekker bruin aan het worden en geniet.

Groeten uit Nepal, Aziz

sandra en aniel

Geparasaild, neushoorntjes gezien, Olifantje rijden en baden, drie keer per dag warm eten!!

Geweldig!

Tape sanche unancha??? (vraag maar aan een Nepalees wat dit betekent....) Denk dat ik het antwoord wel weet.........

Kus van ons!

sabrina

WOW,, echt super zo te horen! Ja als ik jou wou was ik nederland ook geen moment missen en volop genieten!
Haha, zou t graag (i.a) een keer allemaal willen zien. Misschien kan je dan mee als gids?
Greetz, Sabrina

aniel en sandra

Fijne reis morgen!!!!
Ben Benieuw naar je Bijzondere Bangkok verhalen!!!

jousif

hee Aziz,

lang niets gehoord ik dacht mijn mail is kaduuk maar je schrijft niet meer... ik hoop gauw wat te horen